Magyar | English | Deutsch | Pусский | 中文

Munkatársaink » Dr. Riesz Tamás

JELENLEGI POZÍCIÓ

Névadó ügyvéd, Riesz Ügyvédi Iroda

SZÜLETÉSI IDŐ

1970. március 27.

VÉGZETTSÉG

2003 Brussels Convention on Jurisdictions and Judgements – szeminárium sorozat, British Council, Budapest
2002-2003 Európai Közösségi jogi diploma King's College, London
1998-2000 Bank-szakjogász diploma, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Budapest
1996 Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, Budapest
1989-1994 Jogi Diploma, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Budapest
1988-1989 Shri Venkateswara College – Delhi Jogi Egyetem, Új Delhi

SZAKMAI TAPASZTALAT

2007- Névadó ügyvéd, Riesz Ügyvédi Iroda
2002-2006 Vezető ügyvéd, Allen & Overy, Budapest
2000 Ügyvéd, Allen & Overy, London
1997-2002 Ügyvéd, Allen & Overy, Budapest
1994-1997 Ügyvéd, Dolf és Társai Ügyvédi Iroda, Budapest

SZAKIRÁNYÚ TAPASZTALAT

Ügyvédi szakvizsgámat 1996-ban tettem le. Az Allen & Overy-hez 1997 május 1-jén csatlakoztam, ezt megelőzően a Dolf és Társai ügyvédi irodában dolgoztam több mint három évig, először mint ügyvédjelölt majd mint ügyvéd. Tevékenységem során a legkülönbözőbb társasági jogi és munkajogi ügyekben nyújtottam tanácsot és komoly peres gyakorlatot szereztem.
1997 és 2002 között az Allen & Overy-nél magyar ügyvédként tevékenykedtem és többek között jogi tanácsadóként jártam el a Valeant, a Carrier, az Abbott, az RTL, a News, az MTG, a CIT, a STER, a BT és a KPN csoportok számára különféle társasági jogi, engedélyezési, szabályozási, újra-strukturálási, kiszervezési (outsourcing), peres és választott bírósági, munkajogi, versenyjogi és társaság felvásárlási kérdésekben. Tevékenységem során számos olyan szerződést tárgyaltam le, illetve készítettem el, amely az ügyfelek napi működését segítette. A fentieken túl részt vettem több magyar társaság privatizációjában, és számos külföldi, illetve hazai cég jogi képviselőjeként tőkebefektetési ügyletekben.
2000-ben több mint hat hónapot töltöttem az Allen & Overy londoni irodájának társasági jogi és kommunikáció, média és távközlési jogi osztályain.
2002 és 2006 között az Allen & Overy budapesti irodájának versenyjogi, médiajogi, továbbá részben a társasági jogi gyakorlatának vezetéséért voltam felelős. Szakterületeim a társasági jog, munkajog, szerződéses jog és a versenyjog. Jelentős tapasztalattal rendelkezem peres és választott bírósági eljárásokban, illetve (vállalatközi) megállapodások letárgyalásában.
Jelenleg több jelentős társaság jogi tanácsadójaként járok el.

PUBLIKÁCIÓK

"Beruházásvédelem Magyarországon" címmel a Salzburg Center for International Legal Studies kiadványban (1998-óta minden évben megjelenő kiadvány).
"Közép Európa és az Európai Közösség: Az energia piac perspektívái" címmel a Sweet & Maxwell által kiadott Oil & Gas and Taxation Review című kiadványban.
"Igazgatók és vezető tisztségviselők felelősségi szabályai Magyarországon" címmel a Willis által kiadott Directors' and Officers' Liability – A Worldwide Perspective kiadványban.
Különböző versenyjogi témájú publikációk különböző szakfolyóiratokban.

NYELVISMERET

Angol
Magyar

Vissza